24chasa.bg Венероход, който да работи при температура 500 градуса Целзий, може

...
24chasa.bg Венероход, който да работи при температура 500 градуса Целзий, може
Коментари Харесай

Русия може да създаде венероход за работа при температура 500 градуса Целзий

24chasa.bg

 

Венероход, който да работи при температура 500 градуса Целзий, може да бъде основан в Русия, като масата му ще е малко повече от звук, съобщи ТАСС. Подобен план оферират да осъществят експерти от научно-производственото обединяване " С.А. Лавочкин ".

" Целта на плана е да бъде основан венероход, който може да се движи по грунта на Венера, както марсоходът " Кюриосити " го прави по грунта на Марс - съобщи представител на Неправителствени организации " Лавочкин ". - Задачата ще е венероходът да действа при температура 500 градуса Целзий ", осведоми Българска телеграфна агенция.

По думите му, ще е нужно създаването на високотехнологични съставни елементи за венерохода - акумулаторни акумулатори, електродвигатели, механизми, електроника. Разработването на венероход ще е по силите на Неправителствени организации " Лавочкин ", защото предприятието има огромен опит в основаването на лунни и марсиански апарати.

" В момента по този план не се прави научно-изследователска активност ", посочи експертът. Проектът може да бъде включен в идната Федерална галактическа стратегия, чието реализиране ще е след 2025 година Той обаче няма да е част от взаимната руско-американска задача " Венера-Д ".

За научно-изследователската активност ще са нужни две-три години според от програмата, а създаването на самия план ще отнеме 5-6 години от началото му до изстрелването.

Сред обвързваните с венерохода преимущества е опцията освен да се извършат проучвания на мястото, където е кацнал апаратът, само че и да се вземат проби от грунта в други точки на повърхността на Венера. Специалистът посочи също, че при изстрелването венероходът ще се намира навътре в спускаем уред, а при работата си на Венера ще има самостоятелно ръководство. Връзката с него ще се реализира чрез орбитален или спускаем уред.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР